
Приготування апетитного обіду з птиці, тим паче курки цілком - мистецтво, яке хоче опанувати, напевно, будь-яка господиня. Частини тушки готувати простіше, ніж цілу, але це все одно можливо. Дізнайтеся, як зробити так, щоб була хрустка скоринка і соковите м'ясо та скільки має запікатися курка в духовці.
Як зробити скоринку хрусткою в духовці
Експерти Simply Recipes у матеріалі видання Express поділилися, чим обмазати курку, щоб скоринка була неймовірно хрусткою та апетитною. Вони кажуть, що потрібний інгредієнт є на кожній кухні, але мало хто ним користується саме так. Вони радять придивитися до соди - всього чайна ложка порошку в поєднанні з іншими спеціями та маринадами прискорює процес зневоднення шкіри. Головне завдання - витопити весь жир, тільки тоді ви досягнете потрібного результату. При цьому важливо не пересушити м'ясо, покласти оптимальну кількість прянощів, тобто не зіпсувати страву.
За словами кулінарів, сода підвищує рівень pH шкірки, вона буде підрум'янюватися більш рівномірно і набуде такої хрусткої скоринки, що ви будете здивовані. Візуально вона нагадає справжню смажену курку, а не запечену в духовці.
Як запекти курку в духовці на деку - рецепт
Є перевірений рецепт, як запекти курку в духовці цілою, щоб була соковитою, і водночас із хрусткою скоринкою. Важливо дотримуватися технології приготування - тоді все вийде.
Інгредієнти:
- ціла курка;
- соняшникова олія;
- паприка, карі, мед, гірчиця, мелений часник, сіль - по столовій ложці;
- мелений перець (можна взяти суміш) і сода - по чайній ложці.
Узяти маленьку піалу, викласти туди розтоплений мед, гірчицю, налити соняшникової олії. Всипати спеції, перець, сіль і соду. Усе ретельно перемішати. Курку вимити, витерти насухо серветками або паперовими рушниками. Це потрібно зробити обов'язково, інакше маринад, який ви використовуєте, стікатиме по тушці.
Обмазати приготовленою сумішшю птаха з усіх боків, усередині та зовні. Залишити в холодильнику на 1 годину або на ніч, щоб м'ясо наситилося спеціями. Розмістити тушку на деку або у формі для запікання, зв'язати ніжки ниткою (краще кулінарною), а крила закрити фольгою, інакше вони обгорять, поставити курку випікатися у вже розігріту до 200-220 градусів піч.
Якщо не знаєте, на якому режимі зробити скоринку на курці в духовці, то можете поставити "Гриль" або "Двосторонній жар", але це не так важливо. Завдяки соді та набору спецій скоринка і так вийде, не важливо, в якій духовці. Запікати птицю необхідно 60 хвилин за температури 180-200 градусів, періодично поливаючи м'ясо соком із дна форми. Коли курка буде готова, її можна подавати до столу з овочами або будь-яким іншим гарніром.