Сьогодні у лікарні помер співробітник порту, який постраждав внаслідок атаки / фото ДСНС

Кількість загиблих внаслідок удару РФ по іноземному цивільному судну Shui Spirit на Одещині зросла, наразі їх восьмеро. Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

"Кількість жертв внаслідок вчорашньої російської ракетної атаки зросла до семи. Сьогодні вранці у лікарні помер 46-річний співробітник порту. Лікарі робили все можливе, але поранення були надто важкими", - заявив посадовець.

Пізніше Кіпер поінформував, що кількість жертв знову збільшилася – від отриманих поранень у лікарні помер 26-річний хлопець. Таким чином, вже відомо про 8 загиблих.

Відео дня

За даними пресслужби Одеської обласної прокуратури, розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). За інформацією слідства, окупаційна армія Росії завдала ракетних ударів по портовій інфраструктурі Одещини. Пошкоджено цивільне суховантажне судно під прапором Республіки Панама.

"Дані стосовно остаточної кількості загиблих та постраждалих, а також повного переліку руйнувань та пошкоджень, встановлюються", - додали у пресслужбі.

Удари по портовій інфраструктурі Одеської області також прокоментував речник Військово-морських сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук. За його словами, поки ще зарано робити висновки щодо безпеки морського коридору.

"На жаль, ворог періодично намагається бити по портовій інфраструктурі. Поки висновки робити рано (щодо безпеки – УНІАН). Працює наш коридор відповідно. Звісно, озброєння, яке використовує ворог, несе небезпеку. Думаю, згодом будемо бачити у динаміці цю ситуацію, як вона буде розвиватися", - сказав Плетенчук в ефірі телемарафону.

Він також наголосив, що ворог, не маючи можливостей досягнути успіхів на морі чи суходолі, продовжує повітряний терор, наслідки цього – удари по портах.

"Проблема залишається та ж сама – незакритий повітряний простір над акваторією Чорного моря. Це ракетне озброєння, це питання Криму, який вони (росіяни – УНІАН) використовують як стартовий майданчик (для обстрілів України – УНІАН). Тут є над чим працювати…", - додав речник.

Останні удари по одеських портах

Ввечері 9 жовтня російські терористи вчергове атакували Одещину балістичними ракетами, які влучили у цивільний контейнеровоз під прапором Панами. У ніч на 10 жовтня було відомо про шістьох загиблих та 11 поранених, з них семеро були у тяжкому стані. Всі постраждалі – громадяни України. 

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба заявив, що удар по Shui Spirit – вже третя атака на цивільне судно за останні чотири дні. За його словами, ворог намагається зірвати роботу "зернового коридору".

Раніше окупанти вдарили в Одеському порту по цивільному судну OPTIMA під прапором Палау, яке зайшло для завантаження. Внаслідок атаки загинув 60-річний українець, який працював у приватній компанії, що обробляє вантажі. Також постраждали п'ятеро іноземців. 

Вночі 6 жовтня балістичного удару було завдано по іноземному судну в порту "Південний". Воно мало йти до Італії з вантажем кукурудзи. 

Вас також можуть зацікавити новини: