Відкрили кримінальні справи про побиття керівників парку "Тузлівські лимани" / Фото УНІАН

В Одеській області за фактом нападу на керівництво національного природного парку «Тузловські лимани» відкрили три кримінальні справи.

Як повідомила прес-служба обласної поліції, напад стався в результаті конфлікту між представниками заповідника і місцевими підприємцями.

Зазначається, що в результаті кілька людей дістали тілесні ушкодження. На місці працювала слідчо-оперативна група територіального відділення поліції.

Відео дня

Розслідування почнеться за статтями про "Умисне легке тілесне ушкодження", "Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця", і "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу".

Як повідомила журналістам директор заповідника Ірина Вихристюк, напад стався, коли його представники інспектували Лебедівський ліс, що входить до складу парку. Загальна площа лісу - 541 га, з яких 30 га з 2010 року до 1 червня 2019 року було в оренді у подружжя-підприємців Саченків.

Читайте такожНа території парку "Тузловські лимани" нелегально виловлювали і переробляли рибу

Як зазначалося, договір оренди закінчився, але подружжя продовжує експлуатувати заповідну зону - пропускають на узбережжі туристів, з яких беруть за це 85 грн в день.

Як зазначили співробітники парку, податки підприємці не платять і при цьому завдають шкоди навколишньому природному середовищу.

За словами співробітника заповідника, відомого еколога Івана Русєва, в результаті нападу у нього перелом кісток носа і ребра, струс головного мозку. У Вихристюк - забій м'яких тканин обличчя і голови.

Іван Русєв після нападу / Фото facebook.com

Як повідомляв УНІАН, 29 червня в Одеській області місцеві жителі побили керівництво національного природного парку «Тузловські лимани», яке проводило інспекцію заповідника. Зокрема, як зазначив Русєв, подружжя разом з групою зловмисників, які називають себе працівниками охоронного агентства, напали на Вихристюк, Русєва і начальника відділу держохорони заповідника Віталія Димова.

Довідка УНІАН. «Тузловські лимани» - національний природний парк, розташований на території Татарбунарського району Одеської області. Створений 1 січня 2010 року. Площа - 27 865 га. Загальна площа водних дзеркал водойм - 206 кв. км. Система озер, розташованих у парку, має статус водно-болотних угідь міжнародного значення, відповідно до Рамсарської конвенції, з особливим охоронним режимом.