Положай образив військового / Колаж УНІАН, фото instagram.com/serhii.steko, скриншот

У Дніпрі очільник компанії з виробництва металопластикових вікон Steko Сергій Положай облаяв військового, який перевіряв у нього документи. Відео інциденту з'явилося у мережі, а згодом і сам бізнесмен підтвердив, що воно правдиве.

На кадрах Положай стояв поруч з працівником ТЦК та поліцейськими. Він нецензурно ображав військового та кричав, що його справа "копати".

"У мене здоров'я – два тебе чи 10, а ти мені розповідатимеш, як поводитися, як розмовляти. Ще раз повторюю, я генеральний директор, 2 760 осіб працює, а ти солдат – іди копай", – сказав Положай, супроводжуючи свій монолог нецензурною лайкою.

Згодом сам Положай у соціальних мережах розповів свою "версію" інциденту. За словами бізнесмена, 12 жовтня у центрі Дніпра відбулася "величезна облава". У парку його зупинили представники ТЦК та поліції для перевірки документів. Він нібито показав військовий квиток з оновленими даними та повістку, продовжену до 1 листопада. Але представники військкомату заявили, що він не має броні й підлягає мобілізації. Його попросили проїхати до ТЦК для з'ясування.

Бізнесмен стверджує, що співробітники спецпідрозділу перевірили також його документи, "послали" представників ТЦК і поліції та супроводили його додому. На одному з відео у мережі люди у військовій формі когось тримають на землі. Хто це був - невідомо. Поліція інцидент наразі не прокоментувала.

Втім, Положай про свою поведінку, схоже, не шкодує. У своєму дописі в Instagram бізнесмен повторно образив представників ТЦК. На його переконання, на повагу заслуговують лише військові на передовий, а тим хто "займається добрими справами, роблячи вікна" потрібно не заважати.

'Ти солдат – іди копай': у Дніпрі бізнесмен облаяв працівника ТЦК (відео)
Пост Положая / скриншот

Рейди ТЦК - що повідомлялося

Нагадаємо, як писав УНІАН, увечері 11 жовтня в Києві біля Палацу спорту після концерту гурту "Океан Ельзи" співробітники ТЦК із поліцією масово перевіряли документи у чоловіків.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що такі перевірки мають проводитися регулярно.

Вас також можуть зацікавити новини: