Триває суд у резонансній справі / фото ua.depositphotos.com

Звинувачені у зґвалтуванні неповнолітньої дівчинки на Закарпатті намагаються мобілізуватися до лав української армії, щоб уникнути покарання.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомила консультантка благодійного фонду "Голоси дітей" Олена Пшенична. За її словами, двоє обвинувачених досягли повноліття, третьому має виповнитися 18 вже у листопаді. Вчора перші двоє не з'явилися на судове засідання, оскільки нібито отримали повістки та мали з'явитися до Обухівського ТЦК:

"Так, друзі, вам не здалося. Саме Обухівського. Того, що в Київській області. Суд, значить, у Воловці, обвинувачені у Нижніх Воротах, а порішали хлопцям в Обухові. Географія солідарності!".

Пшенична зазначає, що підозрювані не мають військової освіти та не проходили строкову службу, тому їх не могли мобілізувати без добровільної згоди. "В акурат перед вирішальним судовим засіданням. Тобто чуваки і їхні мамки свідомо пішли на цей крок. Але не до рідного ТЦК на Закарпатті, а через всю країну в Обухів", - написала вона.

Відео дня

Жінка додала, що саме через Обухівський Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки у 2023 році мобілізували поліцейських з Кагарлика, обвинувачених у зґвалтуванні жінки.

Зґвалтування дівчинки на Закарпатті

Нагадаємо, у серпні 2021 року в селищі Верхні Ворота троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчину. Свої знущання вони зняли на відео, яке потім поширили серед однокласників. 

Воловецький районний суд засудив підозрюваних до п’яти років позбавлення волі, але з випробувальним терміном. Закарпатський апеляційний суд скасував цей вирок та призначив новий судовий розгляд. 

Вас також можуть зацікавити новини: