Паліїв упіймали військові просто на місці злочину / колаж УНІАН, кадри з відео

Військовослужбовці упіймали двох чоловіків, які намагалися підпалити військові автомобілі. Про це повідомляється в Телеграм-каналі "Розвідка Ноєм".

На опублікованому відео видно, як двоє чоловіків сидять на землі біля авто оливкового військового кольору, а поруч можна помітити каністру, ймовірно, із бензином, запальничку та сірники. Також у кадрі присутній чоловік у військовому камуфляжі, який стоїть над ймовірними паліями.

"Що ж, хлопчики, догралися? Чи будемо ще машини підпалювати? Поїдемо, може, ями покопаємо?" – звертається він до чоловіків на землі.

У текстовому коментарі до відео повідомляється, що військові тиждень чергували біля авто "замість адекватної відпустки". Це, зрештою, принесло свої результати. 

Зазначається, що упіймані чоловіки "не хотіли працювати", а "хотіли легких грошей", тому охоче погодилися за гроші спалити авто військових. Тепер горе-паліям доведеться провести на фронті наступні 3 місяці в якості покарання.

"Хлопці їдуть виконувати бойові завдання. Абсолютно безкоштовно. Ніхто їх не принижуватиме, не чіпатиме чи намагатися спеціально вбити. Ні! Ми хочемо, щоб вони на собі відчули, що таке військове життя, що таке окоп та що таке війна. Обіцяємо кормити, [навантажувати] великою кількістю роботи", - йдеться у повідомленні. 

Також автори допису попереджають, що цей успішний досвід полювання на паліїв авто "з радістю перейняли" інші військовослужбовці, тому "подібні акції обов'язково будуть неодноразовими".

Проблема підпалів військових автомобілів

Як писав УНІАН, цього літа масового характеру набули підпали автомобілів, які використовують у тилу військові та волонтери. За даними поліції, з початку року в Україні зафіксували понад 200 підпалів автомобілів військових. Паліїв вербують невідомі, ймовірно, росіяни, через Телеграм. Часто паліями стають підлітки, ласі до "легких" грошей.

Показовим є те, що росіяни найчастіше дурять виконавців і не виплачують їм гроші, обіцяні за підпал автомобілів.

Вас також можуть зацікавити новини: