В Одеській області трагічно загинув неповнолітній / фото od.npu.gov.ua

Триває війна в Україні, і в Одеській області загинув 15-річний підліток, який намагався розібрати частину ударного дрона.

Як повідомили у пресслужба регіонального главку Національної поліції, трагедія сталася 3 липня одному з сіл Саф'янівської територіальної громади Ізмаїльського району. "Попередньо поліцейські встановили, що юнак приніс додому невідомий предмет, який знайшов у лісосмузі, та почав на подвір’ї розбирати його. Предмет вибухнув та спровокував пожежу, внаслідок чого підліток загинув", - розповіли поліцейські.

Рятувальники ліквідували займання. На місці події працювали слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції та фахівці управління вибухотехнічної служби обласної поліції.

Відео дня

За фактом загибелі дитини розпочато провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з приміткою "нещасний випадок".

"Закликаємо дорослих та дітей бути дуже уважними та обережними, адже в країні війна і будь-де можна натрапити на небезпечні предмети. При виявленні бойових припасів, снарядів, мін тощо, або підозрілих предметів не торкайтеся їх, а невідкладно повідомляйте на спецлінію Національної поліції "102" або Державної служби з надзвичайних ситуацій "101", - наголошують в управлінні.

В Одеській області трагічно загинув неповнолітній / фото od.npu.gov.ua

Як уточнили УНІАН у правоохоронних органах, НП сталася у селі Стара Некрасівка по вулиці Кірпічній. Попередньо встановлено, що вибухонебезпечний предмет підліток знайшов, коли купався у річці та це - частина ударного дрона "Герань-2" (так росіяни називають іранські "Шахеди", - Ред.). Коли хлопець за допомогою молотка намагався розібрати її, стався вибух, який спровокував пожежу. Мати дитини в цей час була в будинку - фізичних травм вона не отримала, але госпіталізована у шоковому стані.

Важливі новини України - сьогодні це варте уваги

Як повідомляв УНІАН, у селі Львове на Бериславщині Херсонської області чоловіки 45, 55 та 67 років принесли додому російський дрон та почали його розбирати. Внаслідок чого здетонував боєприпас. Всі троє отримали тяжкі поранення і померли дорогою до лікарні.

Торік на Чернігівщині у прикордонній громаді на міні підірвався легковий автомобіль. Внаслідок інциденту двоє людей загинули. За даними поліції, 28 серпня 2023 року, близько 19-ї години надійшло повідомлення про те, що у Чернігівському районі підірвався легковий цивільний автомобіль.

Машина рухалася лісовою дорогою і наїхала на міну. Внаслідок вибуху автівка загорілася. Водій та пасажирка загинули, двоє малолітніх дітей були травмовані. Відомо, що кермував автомобілем співробітник Управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції.

Вас також можуть зацікавити новини: