Суд постановив застосувати до малолітньої зловмисниці примусові заходи виховного характеру / yaizakon

Овідіопольський районний суд Одеської області відправив під нічний домашній арешт школярку, яка побила ровесницю в лютому цього року.

Про це повідомила прес-служба суду.

Зазначається, що суд розглянув на попередньому закритому засіданні клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру відносно малолітньої порушниці, яка 13 лютого біля мосту через річку Акаржанку в смт Великодолинське побила дівчинку. Сварка сталася на ґрунті особистих неприязних відносин, обумовлених тим, що потерпіла нібито поширювала неправдиві чутки про підозрювану.

Відео дня

Читайте також4 тисячі людей у Харкові евакуювали через "жарт" про вибухівку (відео)

В результаті зловмисниця в присутності однолітків схопила дівчинку за волосся, повалила на землю, і сівши на неї зверху, завдала множинні удари руками по обличчю та голові. Потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді садна тім'яної області.

Суд постановив застосувати до малолітньої зловмисниці примусові заходи виховного характеру у вигляді: попередження, обмеження дозвілля - заборони залишати своє місце проживання у період з 21:00 до 07:00.

Також для неї встановлені особливі вимоги, зокрема, на неї покладені обов'язки систематично відвідувати навчальний заклад, в якому вона навчається до здобуття обов'язкової повної середньої освіти, не допускати пропусків навчання без поважних причин та ін.

Як зазначається, малолітню передали під нагляд матері. Всі зазначені обмеження і заходи виховного характеру встановлені до того моменту, поки зловмисниця не закінчить школу.

Як повідомляв УНІАН, у лютому в Овідіопольському районі Одеської області біля школи дівчинка побила ровесницю на відео, яке підлітки виклали у соціальні мережі. Про побиття дочки в поліцію заявила мати потерпілої. Повідомлялося, що під час конфлікту біля школи її дочку, 2006 р., побила 12-річна школярка.

Події кваліфіковані за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.