У столиці України затримали чоловіка, який обматюкав патріотів / колаж УНІАН з фото t.me/UA_National_Police

У центрі Києва - на вулиці Хрещатик, чоловік знімав клумбу біля станції метро "Майдан Незалежності", на якій для вшанування пам'яті українських воїнів, полеглих під час війни проти РФ, встановили, у тому числі жовто-блакитні прапорці, й "вкривав" матами патріотів, а також принижував загиблих бійців.

Правоохоронці під час моніторингу соцмереж знайшли відео, на яких зазнято словесні "перли" чоловіка. Зловмисника вже затримали, повідомила Національна поліція України:

"Працівники поліції спільно зі співробітниками СБУ та патрульними поліцейськими затримали зловмисника. Ним виявився 45-річний уродженець Харкова, який останнім часом мешкає у столиці".

У Києві затримали чоловіка, який "вкривав" матами патріотів / фото t.me/UA_National_Police

Правоохоронці розпочали провадження за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу (виправдовування чи визнання правомірною збройної агресії РФ проти України). Зловмиснику загрожує обмеження чи позбавлення волі на термін до п’яти років.

Журналісти знайшли відео, на яких чоловік принижує патріотів. На одному з роликів зловмисник повторює наративи російської пропаганди - називає захисників України "фашистами".

Цікаві новини Києва - що вже повідомлялося

7 жовтня дівчина, яка родом з тимчасово окупованої бойовиками так званої "ДНР" Макіївки Донецької області, в Києві на залізничному вокзалі під час російського ракетного удару зняла на відео, як люди тікали в підземний перехід, та обізвала їх.

Згодом виявилося, що дівчина - фанатка росіян. Зловмисницю затримали правоохоронці. Журналісти дізналися, що затриману звуть Аліна Зухрабівна Волошина, і вона живе у місті Білгород-Дністровський Одеської області.

Вас також можуть зацікавити новини: