У Києві затримали члена "ІДІЛ" / фото ua.depositphotos.com

СБУ затримала у Києві учасника міжнародної терористичної організації "Ісламська держава", який перебував у розшуку по лінії "Інтерполу" і сім років переховувався від правосуддя.

Як зазначається у повідомленні на сайті Служби безпеки України, зловмисником виявився громадянин однієї з країн Центральної Азії, який ще до повномасштабного вторгнення нелегально прибув до України, використовуючи іноземний паспорт підставної особи.

"До цього учасник "ІДІЛ" тривалий час перебував на Близькому Сході, де займався переправленням бойовиків терористичної організації на територію Сирії", - розповіли у Службі.

Відео дня

В СБУ додали, що після прибуття до України чоловік намагався переховуватися від правосуддя, постійно змінював номери мобільних телефонів та адреси орендованих квартир у різних містах:

"Згодом він намагався налагодити у Києві канал незаконної легалізації вихідців з країн з підвищеним терористичним ризиком".

Водночас співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали за місцем тимчасового проживання в Києві.

Член "ІДІЛ" затриманий у Києві / фото ssu.gov.ua

Наразі учасник терористичної організації перебуває під вартою, відповідно до процедури екстрадиційного арешту. Вирішується питання щодо подальшої екстрадиції затриманого до країни походження, яка оголосила його у міжнародний розшук у 2017 році.

Цікаві новини - що повідомлялося

Як повідомлялося раніше, Франція депортувала зі своєї території Омара бен Ладена, сина засновника терористичної організації "Аль-Каїда" Осами бен Ладена. Омар бен Ладен роками жив у селі Домфорт, регіон Нормандія (північ Франції), де малював пейзажі.

За даними місцевої газети Le Publicateur Libre, син найвідомішого терориста привернув увагу французької влади через публікацію в соцмережі в день народження свого батька.

Вас також можуть зацікавити новини: