Під час обшуків правоохоронці вилучили готівку, банківські картки і документи / facebook.com/SecurSerUkraine

Контррозвідка Служби безпеки України припинила дію механізму, що був створений групою осіб для незаконного отримання бойовиками так званої "ДНР" соціальних виплат з українського державного бюджету.

Про це повідомляється на сторінці СБУ у Facebook.

"За попередніми даними слідства, зловмисники за грошову винагороду оформлювали жителям тимчасово окупованої території Донеччини паспорти громадян України та документи на призначення соціальних виплат. Вони особисто отримували документи та переправляли їх через лінію розмежування. Серед замовників "послуг" оперативники спецслужби встановили представників незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ Одеській області відсторонено від роботи поліцейських, які побили бійця ООС

Також у СБУ повідомили, що сьогодні в Бахмуті оперативники спецслужби затримали трьох фігурантів провадження під час спроби зняття готівки для подальшого переміщення на тимчасово окуповану територію.

Під час обшуків правоохоронці вилучили готівку, банківські картки і документи, які були підставою для отримання грошей в українських банківських установах, у тому числі для осіб, причетних до діяльності незаконних збройних формувань.

"Також виявлено інші документальні матеріали, які підтверджують інформацію слідства щодо налагодження фігурантами механізму виплати коштів з державного бюджету України представникам НЗФ", - йдеться в повідомленні.

Трьом фігурантам, серед яких працівник державного банку, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, у Пирятинському районі Полтавської області знайшли обстріляний Mercedes з мертвим водієм.