Правоохоронці РФ нібито встановили вбивцю харківського сепаратиста Жиліна / Скріншот відео

ГСУ СК РФ по Московській області встановило кілера, який застрелив в Одинцовському районі Підмосков'я ватажка "Оплоту" Євгена Жиліна.

Виконавцем злочину нібито був громадянин України Микола Дідковський, передає "Росбалт", посилаючись на джерело у правоохоронних органах.

"Були зібрані незаперечні докази, що він був виконавцем злочину, також його впізнав потерпілий під час нападу друг і охоронець Жиліна Андрій Козар", - розповів співрозмовник агентства.

Відео дня

За його словами, Козарю надали фотографії низки громадян, і він впевнено вказав на зображення Дідковського. Незважаючи на те, що на злочинця під час нападу були штучні вуса, а на очі натягнутий капелюх, фото Дідковського — як кілера — впізнали і співробітники ресторану "Вітерець", де було скоєно вбивство.

Читайте такожРосЗМІ розповіли подробиці вбивства ватажка "Оплоту" Жиліна

Ще до того, як на його слід вийшли слідчі та оперативники, Дідковський зміг залишити межі РФ. Йому заочно були висунуті обвинувачення за статтями КК РФ — 105 (вбивство), 30-й і 105 (замах на вбивство) і 222 (незаконне зберігання зброї). Суд виніс рішення про заочний арешт Дідковського. Він оголошений у міжнародний розшук.

Як повідомляв УНІАН, 19 вересня 2016 року на території елітного селища Горки-2 в Одинцовському районі Московської області Російської Федерації в ресторані "Вітерець" кілер розстріляв двох людей, одним з яких виявився лідер харківської терористичної організації "Оплот" і противник Євромайдану Євген Жилін.