Йогурт дуже корисний для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Грецький йогурт - це гарне доповнення до раціону, яке виділяється вражаючим поживним профілем. Він містить удвічі більше білка і наполовину менше цукру порівняно зі звичайним йогуртом.

Цей універсальний інгредієнт наповнений пробіотиками, кальцієм, калієм та іншими поживними речовинами, що робить його здоровим вибором високобілкової закуски або як частину основних страв. Ба більше, він універсальний і може бути включений до багатьох страв, пише Eatthis.

Харчова цінність грецького йогурту

За даними Міністерства сільського господарства США, ось харчова цінність 2/3 склянки простого знежиреного грецького йогурту:

Відео дня
  • Калорії: 95
  • Жири: 0,6 г (насичені жири: 0)
  • Натрій: 56 мг
  • Вуглеводи: 5,7 г (клітковина: 0 г, цукор: 5 г)
  • Білки: 16 г.

Крім високого вмісту білка, грецький йогурт є чудовим джерелом кальцію і забезпечує поживними речовинами, такими як магній, калій, цинк, селен і вітаміни групи В.

Переваги грецького йогурту

Продукт багатий на казеїновий білок, який може допомогти наростити м'язову масу і довше почуватися ситим, що допоможе скинути вагу. Для отримання найбільшої кількості білка вибирайте знежирений простий грецький йогурт. Порція такого йогурту містить 16-20 грамів білка на порцію в 2/3 склянки.

Допоможе збільшити м'язову масу

Якщо ви ведете активний спосіб життя, то знаєте, що вживання високоякісного білка після тренування може допомогти м'язам швидше відновитися і стати сильнішими. У дослідженні повідомляється, що коли знежирений простий грецький йогурт вживався тричі на день у дні силових тренувань, в учасників збільшилася сила, товщина м'язів і склад тіла.

Містить корисні пробіотики

Грецький йогурт містить безліч молочнокислих бактерій. Корисні бактерії можуть допомогти поліпшити баланс здорових бактерій у шлунково-кишковому тракті. Дослідження показують, що більш "збалансований" мікробіом кишківника може допомогти поліпшити імунітет, сприяє травленню та обміну речовин, а також може знизити ризик хронічних захворювань.

Може допомогти схуднути

Казеїновий білок у йогурті повільно засвоюється, що допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові, а також довше відчувати ситість. Дослідження показали, що після вживання йогурту збільшується рівень гормонів, що пригнічують голод.

Корисно для кісток

Порція (близько 2/3 склянки) грецького йогурту містить близько 175 міліграмів кальцію, необхідного для будівництва кісток, що робить його одним із найкращих джерел кальцію серед усіх продуктів. Кальцій у молочних продуктах також дуже добре засвоюється. Згідно з дослідженням, у літніх людей, які вживали молоко та йогурт, мінеральна щільність кісток була вищою. Тому вживання грецького йогурту - чудовий спосіб підвищити стійкість кісток у міру старіння.

Допоможе знизити ризик діабету

Дослідження підтверджують, що грецький йогурт може допомогти знизити ризик діабету 2 типу. Дані свідчать про те, що йогурт бере участь у контролі ваги та енергетичного гомеостазу і може відігравати роль у зниженні ризику діабету 2 типу.

Вас також можуть зацікавити новини: