Кардіолог назвав найшкідливішу для серця їжу / фото ua.depositphotos.com

Їжа, яку людина обирає собі на обід, може як поліпшити, так і погіршити загальний стан серця.

"Те, що ви їсте на обід, може вплинути на рівень енергії, концентрацію і довгострокове здоров'я серцево-судинної системи", - пояснив кардіолог Єльської медичної школи Харлан Крумхольц, пише Parade.

Він наголосив, що збалансований, здоровий обід допомагає регулювати рівень цукру в крові, холестерину та артеріального тиску, а все це є ключем до підтримання здоров'я серця.

Відео дня

Він зазначив, що якість того, що ви їсте, має вирішальне значення. "Вибір багатих поживними речовинами продуктів на обід може задати тон на всю решту дня і допомогти уникнути менш корисних варіантів їжі", - зазначив кардіолог.

За словами Крумхольца, єдина їжа, яку він ніколи не їсть на обід, працюючи кардіологом - це подвійний чізбургер із беконом.

Згідно дослідження YouGov, сир і бекон - дві найпопулярніші начинки для бургерів. На додаток до інших приправ, таких як майонез, це замовлення може обернутися катастрофою для здоров'я серця.

"Ця їжа перевантажена насиченими жирами, трансжирами, натрієм і обробленими інгредієнтами, які збільшують ризик серцевих захворювань", - пояснив Крумхольц. Він додав, що регулярне вживання таких продуктів може підвищити рівень "поганого" холестерину, артеріальний тиск і сприяти запаленню - ключовим факторам розвитку серцевих захворювань.

Дослідження пов'язують високе споживання насичених жирів і обробленого м'яса з ризиком серцево-судинних захворювань. Американська кардіологічна асоціація рекомендує споживання натрію в межах від 1500 мг до 2300 мг.

"Обирайте пісний білковий сендвіч із цільнозерновим хлібом і великою кількістю овочів", - порадив Крумхольц.

Він також порадив уникати оброблених продуктів, коли це можливо. Кардіолог сказав, що зручні й упаковані продукти можуть заощадити час, але вони часто містять багато натрію, цукру і шкідливих жирів, а це з часом може збільшити ризик серцевих захворювань.

"Замість цього обирайте свіжі цільні продукти, такі як фрукти, овочі, горіхи або пісні білки, які живлять організм і підтримують здоров'я серцево-судинної системи", - порадив кардіолог.

Американська кардіологічна асоціація рекомендує таке для корисних для серця обідів: індичка з низьким вмістом натрію, курка без шкіри, консервований тунець або консервований лосось, несолоне насіння й горіхи, цільнозернові або цільнозернові макарони, фрукти, як-от ягоди, виноград або нарізані яблука чи груші, овочеві палички, нежирний сир-волокно, знежирений йогурт.

"Пиття води під час обіду замість солодких напоїв може допомогти підтримувати здоровий артеріальний тиск і уникати споживання порожніх калорій", додав Крумхольц.

Вас також можуть зацікавити новини: