Яйця дуже корисні для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Варені яйця - це не тільки смачно, а й, за словами дієтологів, дуже корисно, особливо для тих, хто страждає підвищеним рівнем холестерину.

Консультант із фітнесу та харчування Fortune Recommends Health Кріс Мор зазначив, що варіння яєць дає кілька переваг, якщо людина намагається підтримувати або знизити рівень холестерину, пише Health Digest.

Мор пояснив, що варіння не вимагає "додаткових жирів, таких як рослинна олія або вершкове масло". Фахівець додав, що таке приготування яєць не додає жиру або калорій, зберігає поживні речовини, роблячи їжу водночас пісною та поживною.

Відео дня

За словами Мора, пашот також має ще одну перевагу, і це "гаряча" тема: "Пашотування яєць має на увазі приготування за нижчих температур, що допомагає знизити окислення холестерину, який міститься в яйці".

Річ у тім, що так званий "поганий" холестерин складається з окисленого холестерину, який прилипає до внутрішньої частини артерій. Згодом окислений холестерин спричиняє звуження артерій, ускладнюючи їм перекачування крові.

Коли холестерин у їжі окислюється, то він з більшою ймовірністю накопичується на стінках артерій. А тепло (наприклад, коли ви готуєте яйця за високої температури) є тригером окислення холестерину. Оскільки під час варіння яйця піддаються помірному тепловому впливу протягом короткого періоду часу, холестерин менше окислюється і тому майже нешкідливий.

Як приготувати яйце-пашот

Яйця-пашот є одним із найулюбленіших способів насолодитися яєчнею. Кулінар Джон Канелл на своєму Youtube-каналі розповів, як ідеально приготувати таке яйце.

Вас також можуть зацікавити новини: