Ілюстрація REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що в світі налічується близько 1,3 млрд курців. Факти доводять, що курці більш уразливі до розвитку важкої форми COVID-19.

Про це під час брифінгу заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус, передає РБК-Україна.

За його словами, куріння щороку вбиває 8 мільйонів осіб. Гебреісус зазначив, що пандемія може стати чудовим стимулом кинути палити, оскільки курці особливо схильні до захворювання важкою формою коронавірусу. Він додав, що ВООЗ вирішила допомогти таким людям позбавитися від нікотинової залежності.

Відео дня

Читайте такожВейпінг посилює наслідки COVID-19 – дослідження

"Сьогодні ВООЗ запускає ініціативу щодо забезпечення доступу до відмови від тютюну, мета якої - допомогти 1,3 мільярда людей у світі кинути палити під час пандемії COVID-19", - заявив Гебреісус.

Він уточнив, що мета такої ініціативи - допомогти людям отримати вільний доступ до ресурсів, необхідних для відмови від куріння, таким як нікотин-замісна терапія та цифровий зв'язок з медичним працівником для консультацій.

Як повідомляв УНІАН, раніше вчені дійшли висновку, що коронавірус COVID-19 рідше фіксують у курців, але перебіг хвороби у залежних від нікотину людей важчий.