Смачний гарбузовий суп із куркою / фото ua.depositphotos.com

За словами дипломованих дієтологів, існує п'ять основних способів, якими щоденне вживання гарбуза може вплинути на здоров'я.

Чи корисний гарбуз?

Дієтолог Шері Нельсон сказала, що гарбуз сповнений поживних речовин, які приносять користь організму. "Він багатий на вітаміни, такі як A, C, E і кілька вітамінів групи B, а також містить мінерали, такі як калій, магній і марганець. Гарбуз також є хорошим джерелом харчових волокон, які підтримують травлення", - пояснила вона.

На додаток до цих поживних речовин, гарбуз також багатий на антиоксиданти, включно з бета-каротином, які допомагають захистити організм від вільних радикалів і знижують окислювальний стрес. Це, за її словами, може допомогти захиститись від хронічних захворювань.

Відео дня

Дієтолог Дженніфер Хаус додала, що вживання насіння також корисне. "Усього одна унція насіння гарбуза містить 9 грамів білка, 2 грами клітковини і 40% добової потреби в магнії", - розповіла вона.

І Гаус, і Нельсон зазначили, що абсолютно безпечно, і навіть корисно, їсти гарбуз щодня.

5 способів, якими вживання гарбуза щодня може вплинути на організм

1. Покращується травлення

Дієтологиня Серена Беналі зазначила, що якщо почати їсти гарбуз щодня, то одразу ж покращиться травлення. Це, за її словами, пов'язано з тим, що гарбуз містить клітковину, яка допомагає запобігти закрепу.

2. Зміцнення імунної системи

"Регулярне вживання гарбуза зміцнює імунну систему, підвищуючи здатність організму боротися з інфекціями", - сказала Нельсон. Хаус додала, що антиоксиданти в гарбузі також допомагають підтримувати імунну систему. "Вітамін С і вітамін А, які містяться в м'якоті гарбуза, можуть підтримувати здорову імунну систему", - уточнила вона.

3. Енергія і настрій стануть стабільними

Якщо ви відчуваєте підйоми і спади рівня енергії або настрою протягом дня, включення гарбуза в раціон може допомогти почуватися стабільніше.

4. Підтримка здоров'я очей

Хаус зазначила, що гарбуз містить лютеїн і зеаксантин, дві поживні речовини, які мають вирішальне значення для здоров'я очей. "Лютеїн і зеаксантин у гарбузі можуть запобігти катаракті та віковій дегенерації жовтої плями, підтримуючи здоров'я очей", - сказала фахівець. Тож якщо ви хочете зберегти здоров'я очей із віком, додавання гарбуза до раціону - чудовий спосіб зробити це.

5. Зниження ризику хронічних захворювань

Оскільки гарбуз такий багатий поживними речовинами й антиоксидантами, всі три дієтологи стверджують, що його регулярне вживання може допомогти знизити ризик хронічних захворювань, включно з хворобою Альцгеймера, хворобами серця і деякими видами раку. "Тривале вживання гарбуза забезпечує протизапальні антиоксиданти, такі як бета-каротин, що можуть захистити організм від раку, хвороб серця і діабету", - зазначила Хаус, додаючи, що ця поживна речовина також пов'язана зі зниженням ризику хвороби Альцгеймера.

Якщо у вас високий кров'яний тиск, Хаус порадила готувати їжу з олією насіння гарбуза або прийом добавок з олією насіння гарбуза. Крім того, Нельсон зазначила, що клітковина і калій у гарбузі також корисні для контролю рівня холестерину та артеріального тиску.

Вас також можуть зацікавити новини: