Алкоголь негативно впливає на роботу серця / pixabay.com

Німецькі вчені з'ясували, що алкоголь провокує проблеми з серцем навіть у молодих і здорових людей

Науковці з Мюнхенської університетської клініки проаналізували дані понад 200 молодих чоловіків і жінок, які регулярно п'ють алкоголь. Вони зробили висновок, що вживання алкоголю призводить до прискорення пульсу більш ніж на 100 ударів на хвилину навіть у здорової молоді.

"Клінічно значущі аритмії виникали більш ніж у 5% здорових учасників дослідження, переважно у фазі відновлення. З кардіологічної точки зору, дослідження показало ще один негативний вплив надмірного вживання алкоголю на здоров'я", - прокоментував учений Моріц Сіннер.

Відео дня

Науковці зазначили, що алкогольні напої можуть кардинально порушити роботу серця, спровокувавши довгострокові та шкідливі наслідки аритмії.

За даними Федерального центру санітарної просвіти, кожен третій громадянин Німеччини у віці від 18 до 25 років постійно п'є пиво, вино або міцні напої. А серед підлітків від 12 до 17 років до алкоголю пристрастився кожен десятий німець.

Інші новини про шкоду алкоголю

У людей у віці до 50 років за останні 60 дедалі частіше розвиваються рак грудей і колоректальний рак, і вживання алкоголю може спричинити захворювання, ідеться у звіті Американської асоціації дослідження раку. Автори також описали тривожну закономірність: незважаючи на те, що рівень смертності від раку знизився, загальна захворюваність на декілька видів раку нез'ясовним чином зростає.

Вас також можуть зацікавити новини: