Суперпродукти виділяються тим, що дуже корисні для здоров'я / колаж УНІАН

Термін "суперпродукти" відноситься до особливо багатих поживними речовинами продуктів, які забезпечують безліч важливих переваг для здоров'я.

Прикладами є фрукти, горіхи та овочі. На відміну від свіжих продуктів, суперпродукти, які ви можете зберігати в коморі, не потребують охолодження. Багато з них можуть залишатися свіжими в коморі місяцями, що є ще однією причиною мати їх під рукою, пише Realsimple.

Насіння чіа

Відео дня

Крім того, що насіння чіа є чудовим джерелом антиоксидантів і мінералів, воно також багате на клітковину й омега-3 жирні кислоти.

Зелений чай

Він має вражаючі протизапальні та імуностимулювальні властивості, а згідно з дослідженнями, може захищати мозок від старіння.

Фісташки

Вони можуть зберігатися до шести місяців за кімнатної температури, і найкраще їх зберігати в прохолодному темному місці, наприклад, у коморі. Фісташки є повноцінним джерелом рослинного білка, багатого на клітковину, калій і корисні ненасичені жири. Завдяки своєму вражаючому профілю фісташки можуть допомогти боротися із запаленням в організмі і, згідно з дослідженням, вони можуть знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Мигдальна олія

Оскільки багато горіхів вважаються суперпродуктами, горіхові олії також вважаються надзвичайно корисними, якщо тільки вони не містять занадто багато пальмової олії або доданого цукру. Мигдальна олія - одна з найкорисніших горіхових олій, яку ви можете купити, і є чудовим джерелом білка, вітаміну Е і магнію.

Баночка мигдалевої олії залишиться у коморі не менше п'яти місяців, і її часто можна вживати навіть після закінчення терміну придатності.

Фарро

Фарро - стародавнє зерно, яке може зберігатися в коморі близько шести місяців. На відміну від білого рису, фарро багате на клітковину, білок, вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Згідно з дослідженнями, воно також покращує здоров'я серця і травлення завдяки великому вмісту клітковини.

Кіноа

Це стародавня крупа, і вона може зберігатися в коморі близько року. Кіноа також є чудовим джерелом клітковини і білка. Крім того, вона містить усі дев'ять незамінних амінокислот і не містить глютену.

Сочевиця

Сочевиця та інші бобові, як-от квасоля і горох, є основними продуктами в коморі і можуть залишатися свіжими три роки. Вони забезпечують неабияку кількість клітковини та насичувального білка, а також є чудовим джерелом вітамінів групи B, які допомагають клітинам організму правильно функціонувати.

Часник

Він вважається суперпродуктом через свої численні корисні для здоров'я властивості. Крім зниження ризику серцевих захворювань і зміцнення імунної системи, часник також багатий на антиоксиданти.

Щоб отримати максимальну користь із часнику, розчавіть, наріжте або подрібніть і залиште його на 10-15 хвилин перед приготуванням, щоб активувати натуральний алліцин - потужну протизапальну сполуку.

Оливкова олія першого віджиму

Вона є джерелом мононенасичених жирних кислот, які можуть допомогти зменшити запалення. Вона також забезпечує велику кількість поліфенолів і вітамінів E і K. Якщо ви зберігаєте оливкову олію в прохолодному, темному місці, наприклад, у коморі, вона прослужить кілька місяців.

Куркума

Це джерело антиоксидантів, а також допомагає боротися із запаленням. Куркума також може допомогти зменшити симптоми артриту, запобігти хворобі Альцгеймера і полегшити проблеми з кишківником, такі як травлення і печія. Незалежно від того, де ви зберігаєте спецію, вона залишиться свіжою протягом кількох років.

Солодка картопля

Насправді, батат містить багато вітаміну А і сповнений корисних для серця калію та клітковини. Навіть його вміст вуглеводів заслуговує на згадку, тому що він складається зі складних вуглеводів, які довше перетравлюються і набагато корисніші за свої очищені аналоги. Цілий батат протримається у  коморі близько місяця.

Водорості

Повітряні водорості можуть не всім підійти, але якщо вони вам подобаються, подумайте про купівлю норі - виду сухих їстівних водоростей, які зазвичай використовуються в суші, щоб зберігати їх у коморі. Вони залишаються свіжими близько трьох років і містять вітамін К, фолієву кислоту, йод і клітковину.

Мигдаль

Ці горіхи мають безліч переваг, включно з поліпшенням здоров'я мікробіома кишківника, зменшенням запалення і допомогою в обміні речовин, регуляції цукру в крові та роботі мозку.

Арахісова олія

Як і інші горіхові олії, арахісова олія багата на білок. Вона також містить корисні для серця мононенасичені жири і насичена необхідними вітамінами та мінералами, включно з великою кількістю антиоксидантного вітаміну Е і магнію.

Вас також можуть зацікавити новини: