
Згідно з новим дослідженням, кориця може відігравати важливу роль у регулюванні рівня глюкози в крові. Однак є деякі умови.
У своїй роботі вчені проаналізували кілька досліджень про користь кориці і дійшли висновку, що вона може "значно" знизити рівень цукру в крові натщесерце, пише Parade. Вчені визначили корицю як "корисний засіб" для лікування діабету через її здатність покращувати метаболічне здоров'я і регулювати рівень глюкози в крові та ліпідний профіль, особливо у людей з діабетом 2 типу і синдромом полікістозних яєчників.
Також є дані про те, що ця спеція є засобом лікування таких станів, як гіперглікемія і діабет 2 типу, гіпертонія і високий рівень холестерину.
Усе це супроводжується доволі серйозним застереженням: кориця може спричиняти доволі неприємні та потенційно небезпечні побічні ефекти.
По-перше, відомо, що кориця негативно впливає на функцію тромбоцитів (або кровотечу), що спричиняє порушення в менструальних циклах у жінок, змушуючи їх наставати раніше, тривати довше і бути набагато ряснішими. Кориця також містить кумарин, який є натуральною сполукою, що діє як розріджувач крові.
Це може мати широкий спектр побічних ефектів і, як зазначили дослідники, становить значний ризик для будь-кого, хто проходить антикоагулянтну та/або антиагрегантну (або згортальну) терапію для тромбів.
Дослідники навіть зазначили, що в їхньому "клінічному досвіді щоденне вживання кориці може призвести до носових кровотеч".
Інші новини про користь спецій
Трави і спеції є джерелами поживних речовин, що приносять цілу низку переваг для здоров'я. Одне з досліджень показало, що вони можуть допомогти знизити споживання натрію за рахунок підвищення властивої їжі солоності.
"Експерименти з різними комбінаціями трав або спецій - чудовий спосіб зменшити додавання солі в раціон без шкоди для смаку", - сказала дієтологиня Аннетт Снайдер. А друга дієтологиня Тамі Бест додала, що багато трав і спецій містять сполуки, які діють як ліки.