Насіння чіа дуже корисне для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Можливо, ви чули про насіння чіа і знаєте, що воно поживне, але якщо ви ще не додали його до раціону, то втрачаєте переваги цієї головної харчової зірки.

Професіонали в галузі харчування знають про користь насіння чіа для здоров'я і вирішили поділитися ними, пише Fox News.

5 переваг насіння чіа

1. Містить поживні речовини

Відео дня

Одна унція (28 грамів) містить: клітковина: 11 грамів; білок: 4 грами; жирні кислоти омега-3: 5 грамів.

Кальцій, марганець, магній і фосфор, які підтримують загальний стан здоров'я, сприяють зміцненню кісток, м'язовій функції та здоров'ю серця.

2. Багаті антиоксидантами

Вони містять потужні антиоксиданти, такі як хлорогенова кислота, кавова кислота, мірицетин, кверцетин і кемпферол. Ці сполуки допомагають захистити клітини та уповільнюють старіння.

"Антиоксиданти мають вирішальне значення для боротьби з вільними радикалами в організмі, які можуть спричинити окислювальний стрес і сприяти розвитку хронічних захворювань", - розповіла дієтолог та експерт з продуктів харчування Сара Хеклер.

3. Підтримують здоров'я травної системи

Високий вміст клітковини в насінні чіа сприяє здоров'ю травної системи, сприяючи нормальній роботі кишківника, і запобігаючи закрепам.

"Розчинна клітковина в насінні чіа також діє як пребіотик, підтримуючи ріст корисних кишкових бактерій", - додала Хеклер.

4. Можуть допомогти контролювати вагу

Хеклер сказала, що завдяки високому вмісту клітковини і білка насіння чіа може допомогти в контролі ваги, викликаючи відчуття ситості і знижуючи загальне споживання калорій.

"Воно вбирає рідину, розширюючись у шлунку, що може допомогти приборкати апетит і скоротити кількість перекусів між прийомами їжі", - зазначила вона.

5. Універсальні та прості у використанні

Насіння чіа можна додавати до багатьох страв, включно з йогуртами і кашами.

Інші новини про користь насіння чіа

Насіння чіа містить у собі поживні речовини, воно багате на клітковину, білок, омега-3 жирні кислоти й антиоксиданти. Якщо його додавати до страв, то це буде чудовим доповненням до збалансованої дієти.

Вас також можуть зацікавити новини: