Спецалісти пояснили, чому важливо точно вимірювати тиск / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви хочете більш точно виміряти артеріальний тиск, то підніміть руку а потім переконайтеся, що правильно її опустили, перш ніж вимірювати артеріальний тиск. В іншому разі показник може бути вищим, ніж насправді.

Автори клінічного дослідження 2024 року зазначили, що це дуже важливо, пише Healthdigest. Під час дослідження вимірювалися показники артеріального тиску в людей, коли їхні руки перебували в різних положеннях. Як виявилося, коли учасники клали руки на коліна, їхні показники артеріального тиску підвищувалися. Те ж саме явище відбувалося, коли вони дозволяли рукам вільно висіти з боків.

Зміни артеріального тиску становили від 4,0 до 10,0 мм ртутного стовпа, що є значним. Звідси постає питання, куди покласти руку, щоб отримати найточніші показання артеріального тиску?

Відео дня

Положення руки для точності

Коли ви вимірюватимете тиск удома або в лікаря, підтримуйте руку на рівні серця. Тобто вона має лежати на столі або на високому приліжковому столику. У такому положенні серцю не йде в навантаження, тому показники тиску будуть точними.

Однак це ще не все. Сидяча поза може бути проблемою. Ось чому AHA радить підтримувати спину і не схрещувати ноги під час вимірювання артеріального тиску. Крім того, ви повинні зберігати тишу під час процедури. Згідно з WebMD, розмови можуть викликати до підвищення артеріального тиску.

Як зазначає клініка Майо, манжета неправильного розміру може також  спотворити показання артеріального тиску. 

Чому трохи "неправильний" тиск має значення?

Вам можуть поставити діагноз захворювання, якого у вас немає. Наприклад, якщо справжні показники близькі до високих, злегка підвищені показники можуть створити враження, що у вас гіпертонія. І ви можете почати лікуватися від неї.

Вас також можуть зацікавити новини: