Дієтологи розповіли, чи корисні молочні продукти / фото ua.depositphotos.com

Молочні продукти є частиною багатьох здорових страв, але водночас багато хто вважає сир шкідливим, жирним і таким, що викликає запалення в організмі.

Чи так це, відповіли дипломовані дієтологи. Також вони розповіли, чи корисні молочні продукти і назвали ознаку того, що ви їсте їх занадто багато, пише Parade.

Чи корисні молочні продукти?

Дієтологиня Емілі Ван Ек зазначила, що молочні продукти корисні для здоров'я. "Вони є відмінним джерелом кальцію і вітаміну D", - зазначила вона.

Відео дня

Кальцій і вітамін D відіграють вирішальну роль у здоров'ї кісток, що особливо важливо в міру того, як людина старіє, оскільки щільність кісток природним чином стає гіршою.

Крім того, молоко, йогурт і сир також містять білок. "Сніданок і перекуси - найпростіший спосіб використовувати молочні продукти, але склянка молока також може бути чудовою ідеєю, особливо для дітей і людей, яким важко задовольняти потреби в харчуванні", - зазначила фахівець.

Зареєстрована дієтологиня Шері Гоу сказала, що деякі молочні продукти, такі як йогурт, містять пробіотики, корисні для кишківника.

Молочні продукти дуже корисні, і обидві дієтологині стверджують, що їх потрібно їсти щодня. Гоу з посиланням на Дієтичні рекомендації американців на 2020-2025 роки, зазначила, що потрібно щодня вживати три порції молока, йогурту або сиру для дітей від 9 до 18 років. "Помірне споживання молочних продуктів щодня може сприяти здоров'ю кісток і зниженню ризику високого кров'яного тиску, діабету та захворювань серця", - пояснила фахівчиня.

Ван Ек додала, що якщо у людини немає непереносимості лактози, то немає жодних наукових доказів того, що молочні продукти шкідливі для здоров'я.

Ознака №1 того, що ви їсте дуже багато молочних продуктів

Незважаючи на те, що молочні продукти корисні, їх теж може бути занадто багато. На думку обох дієтологинь, ознаки того, що хтось їсть забагато молочних продуктів, діляться на дві категорії: ті, хто не може переносити лактозу у великих кількостях, і ті, хто може переносити лактозу, але їсть так багато молочних продуктів, що це вже не корисно.

Якщо хтось не може переносити лактозу, сказала Гоу, то йому забезпечені проблеми з травленням, такі як гази, діарея, здуття живота і спазми. Це говорить про занадто велике вживання молочного.

Якщо ви любитель молочних продуктів, але у вас виникають проблеми з травленням після їхнього вживання, Ван Ек зазначила, що вживання відповідних таблеток під час прийому їжі з молочними продуктами може бути корисним. "Це допоможе вашому організму розщеплювати лактозу", - сказала вона.

А якщо в людини взагалі немає проблем із лактозою, то розпізнати, що вона їсть забагато молочки, допоможе підвищений артеріальний тиск і зростання рівня "поганого" холестерину.

"Молочні продукти містять натрій, а деякі молочні продукти, як-от незбиране молоко, вершки, морозиво та сир, містять високий рівень насичених жирів, які можуть вплинути на здоров'я серця за надмірного споживання. Зокрема, високий рівень натрію може підвищити артеріальний тиск, а надлишок насичених жирів може підвищити рівень холестерину в крові", - пояснила Гоу.

З цієї причини краще дотримуватися рекомендованих норм і не вживати більше трьох порцій молочних продуктів на день.

Вас також можуть зацікавити новини: