Кеш'ю дуже корисні для здоров'я / фото pixabay

За данимиUCLA Health, 70% імунної системи людини знаходиться в кишківнику, оскільки імунні клітини працюють з бактеріями в кишківнику. Це означає, що кишковий мікробіом може впливати на розвиток хронічних захворювань.

Більшість рецепторів серотоніну розташовані в кишківнику, а це означає, що погане здоров'я цього органу пов'язане з проблемами психічного здоров'я, такими як тривога і депресія, пише Healthdigest.

Для здоров'я кишківника потрібні пребіотики. Вони залишаються неперетравленими, поки не досягнуть кишківника і не стануть їжею для корисних бактерій. Одним із класів пребіотиків є галактоолігосахариди, а кеш'ю багаті цими речовинами, що живлять кишечник.

Відео дня

Оброблені продукти, продукти з високим вмістом цукру і жиру, червоне м'ясо, алкоголь і штучні підсолоджувачі можуть знищити корисні бактерії в кишківнику і вплинути на різноманітність мікробіома. Таким чином, заміна одного з цих продуктів пакетом кеш'ю зробить вас на крок ближче до хорошого здоров'я кишківника.

Кеш'ю допомагають корисним бактеріям

В унції кеш'ю міститься менше грама клітковини, але в цій клітковині є те унікальне, що покращує мікробіом кишківника. Волокна кеш'ю сприяють зростанню корисних бактерій і виробленню бутирату, який підтримує здоров'я травної системи та контролює запалення. Волокна кеш'ю також мають більш високе співвідношення розчинної клітковини до загальної кількості клітковини та унікальний склад моносахаридів для підтримки здоров'я кишківника.

Кеш'ю покращують здоров'я кишківника

Дослідники з'ясували, що кеш'ю збільшують кількість корисних бактерій Bifidobacterium і Lactobacillus/Enterococcus, водночас зменшуючи кількість шкідливіших бактерій Bacteroides/Prevotella і деяких штамів Clostridium. Харчові волокна, фруктани та фенольні сполуки, що містяться в кеш'ю, також створюють більше жирних кислот із коротким ланцюгом, які приносять користь кишечнику.

Інші новини про користь кеш'ю

Ненасичені жири відіграють важливу роль у знятті запалення і зниженні рівня холестерину в організмі людини. У цьому вам може допомогти така рослина, як кеш'ю. Відомо, що ключовим ненасиченим жиром у кеш'ю є олеїнова кислота, яка робить оливкову олію корисною для здоров'я. Видання Health Digest розповіло, чому щоденне вживання ке ш'ю може знизити ризик серцевих захворювань.

Вас також можуть зацікавити новини: