Лікарі врятували шестирічну дівчинку / фото УНІАН

Шестирічну мешканку міста Самбір Львівської області вилікували від рідкісної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Про це повідомляє Leopolis.news

Як уточнює видання, сьогодні дівчинка вже вдома - її виписали із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Львова. Життю дівчинки ніщо не загрожує.

Відео дня

Раніше в неї виявили педіатричний мультисистемний запальний синдром (синдром Кавасакі), який з’являється у дітей як наслідок перенесення коронавірусу. Це перший випадок захворювання в Україні.

Читайте такожХарківська обласна інфекційна лікарня переповнена пацієнтами з COVID-19 – ОДА

Дівчинку спочатку привезли до Львівської обласної дитячої лікарні через сильні болі у животі. Лікарі виключили можливість апендициту та іншої патології й направили до обласної інфекційної лікарні через виявлену висипку на кінцівках. Там лікарі теж виключили наявність інфекції та запідозрили хворобу Кавасакі. Після цього юна пацієнтка опинилася у Західноукраїнському дитячому медцентрі Львова.

"Медики не приховують, що їх насторожив стан та вік дівчинки – 6 років, бо хвороба Кавасакі вражає менших дітей. Світло пролила мама, повідомивши лікарів, що близько місяця тому її донька перенесла пневмонію. Аналіз на виявлення антитіл до COVID-19 підтвердив, що дівчинка таки перенесла цю недугу. Лікар-анестезіолог медичного центру Тарас Борачо розповів, що критичними стали перші три доби, оскільки готувалося протокольне лікування, потрібно було налагодити внутрішньовенну підтримку серця і тиску. Після семи днів в реанімації її перевели в педіатричне відділення, а тепер вже відпустили додому", - пише видання.

Читайте такожУ МОЗ розраховують отримати близько 8 мільйонів доз вакцин для профілактики коронавірусу

Зараз дівчинка перебуває у нормальному стані, хвороба не передається іншим. Вона загрожує ураженням артерій серця у випадку несвоєчасного виявлення. Цих ознак у дитини не виявили, а в подальшому вона проходитиме періодичні обстеження.

Як повідомляв УНІАН, Львів відмовився посилювати карантин попри "помаранчеву" зону небезпеки.