REUTERS

У Тернопільській області виявили чоловіка, який утретє захворів на коронавірусну хворобу.

Про це заявив начальник управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук, передає прес-служба ОДА.

«В області зареєстровано декілька повторних випадків захворювання на COVID-19. Є хворий, який захворів уже втретє. Ми повинні розуміти, що, навіть, перехворівши коронавірусною інфекцією, це не убезпечує нас від повторного захворювання», — сказав Богайчук.

Відео дня

Він додав, що ситуація з коронавірусною хворобою на Тернопільщині погіршується: продовжують хворіти 1075 людей, із них 144 — на стаціонарному лікуванні.

Читайте такожУ Києві за добу на коронавірус захворіли більше сотні людей

«Близько 30 хворих у важкому стані. Це пов’язано з тим, що люди не до кінця розуміють складність ситуації із захворюваністю, яка і виникає через недотримання саме карантинних заходів», — вважає чиновник.

У червні лікар-анестезіолог Анна Рибарчук із Чернівецької міської лікарні повідомила, що в неї вдруге виявили COVID-19.

В Україні за минулу добу, 28 липня, коронавірусне захворювання підтвердили у 1022 людей. Також відомо, що 650 пацієнтів одужали, а 21 — помер від ускладнень.

Як повідомляв раніше УНІАН, з початку епідемії коронавірус в Україні виявили у 67 597 людей, з них 37 394 пацієнтів одужали, а 1 650 — померли від ускладнень. Наразі продовжують лікуватися 28 553 людей.