У Xbox Cloud Gaming можна будуть запускати всі ігри / Фото - Xbox

У сервісі Xbox Cloud Gaming можна буде запускати всі ігри з Microsoft Store, а не лише деякі проєкти з Xbox Game Pass як це працює зараз.

Про це повідомило видання The Verge з посиланням на свої джерела в Microsoft. За інформацією Тома Воррена, компанія планує розширювати можливості хмарного сервісу в рамках проєкту під кодовою назвою Project Lapland.

Microsoft налаштовує сервери Xbox Cloud Gaming для підтримки потокової передачі для тисяч ігор. Очікується, що в листопаді компанія почне тестування нової функції серед учасників програми Xbox Insiders, після чого розширить доступ для більшої кількості користувачів і збільшить список підтримуваних ігор.

Відео дня

Спочатку Microsoft планувала запустити Project xCloud із функцією стримінгу особистої бібліотеки ігор ще 2020 року. Однак у 2022 році компанія оголосила, що додасть цю можливість в Xbox Cloud Gaming, але запуск знову було відкладено. Передбачається, що причиною затримки є необхідність адаптації інфраструктури для підтримки тисяч ігор, а не тих кількох сотень, що представлені в Xbox Game Pass.

Нагадаємо, що Microsoft також почала впроваджувати можливість купівлі ігор прямо зі смартфона в додатку Xbox на Android. Це пов'язано з рішенням американського суду про визнання Google монополістом. Суд США зобов'язав корпорацію надавати альтернативні варіанти оплати крім Google Pay на Android смартфонах.

Вас також можуть зацікавити новини: