Трамп поступається Гарріс серед жінок виборців навіть у найсильнішій своїй позиції / Колаж УНІАН, скріншоти і

Дональд Трамп поступається позиціями своїй суперниці Камалі Гарріс серед жінок-виборців, не тільки в основному "камені спотикання" - питанні абортів. Нове опитування Американського університету, надане Politico, показало, що жінки схиляються до підтримки Гарріс і в одному з найсильніших питань Трампа - економіці.

Згідно з новим опитуванням, більшість жінок довіряють Гарріс, а не Трампу у розв'язанні проблеми інфляції та зниженні вартості життя. Так, 46 відсотків віддають перевагу Гарріс перед Трампом у питаннях економіки, тоді як 38 відсотків віддають перевагу Трампу.

Водночас, зазначає Politico, опитування відображає величезний гендерний розрив між кандидатами, оскільки Трамп показує себе набагато краще серед чоловіків. Але загалом воно принесло хороші новини демократам, оскільки Гарріс поліпшила свій рейтинг прихильності серед жінок, піднявшись на 12 пунктів порівняно з 2023 роком. Тепер 55 відсотків опитаних ставляться до неї позитивно, тоді як 41 відсоток дотримується негативної думки про неї. Тим часом 57 відсотків жінок ставляться до Трампа несприятливо.

Відео дня

Аборт, як і раніше, залишається головною проблемою для жінок, і це загалом працює на користь Гарріс, яка лідирує в питанні про те, який кандидат може розв'язати цю проблему, з 55 відсотками виборців.

Крім того, що важливо для Гарріс, 70 відсотків жінок заявили, що вони раді допомогти обрати першу жінку-президента.

Вибори у США - новини

Як повідомляв УНІАН, дружина Дональда Трампа Меланія виступила проти нього в ключовому питанні передвиборчої програми - ставленні до абортів. У своїх мемуарах вона заявила, що жінки повинні мати автономію у виборі щодо народження дітей, на основі власних переконань, "без будь-якого втручання або тиску з боку уряду".

Також Трамп розповів, чи балотуватиметься наступного разу, якщо програє цього року. Відомо, що у 2028 році, тобто на наступних виборах, Трампу вже буде 82 роки.

Вас також можуть зацікавити новини: