Ремонт мостп метро коштуватиме  / фото УНІАН

Вартість будівельних робіт з відновлення працездатного стану мосту Метро становить 500 млн доларів, що на сьогодні складає 20 млрд грн. Про це в статті УНІАН розповіла інженер шляхів сполучення, спеціаліст у галузі містобудівництва Анна Мінюкова.

За її словами, для того, щоб початок ремонту не перетворився на черговий довгобуд, повний комплекс робіт має бути виконаний впродовж трьох будівельних сезонів. 

"Наразі місто не може забезпечити стабільне фінансування в таких обсягах для ремонту навіть одного з мостів. Комплексного ремонту також потребують Північний та Південний мостові переходи. А взяті на себе державою зобов’язання щодо ремонту мосту Патона не виконуються, адже державний бюджет наразі також не має можливості забезпечити фінансування", - сказала Мінюкова.

Відео дня

Вона також зазначила, що найкращим варіантом є залучення міжнародного фінансування через вдосконалення законодавства про державне приватне партнерство та пошук інвесторів для здачі мостів у концесію.  

При такому сценарії бізнес виконує реконструкцію, а потім управляє мостом протягом встановленого терміну або до повернення інвестицій.

"Таке рішення є непопулярним для представників влади, адже в такому випадку доведеться робити платний проїзд відремонтованими спорудами, що не буде сприйнято громадою. В іншому випадку "мостопадів" не уникнути", - додала інженер. 

Стан столичних мостів – останні новини 

Інженер і транспортний експерт Дмитро Беспалов повідомив УНІАН, що мости Патона та Метро в Києві офіційно належать до непрацездатного стану експлуатації та є аварійними, через що користуватись ними має бути заборонено. 

Раніше архітектор, активіст і голова "Українського товариства охорони пам'яток історії та культури" Анатолій Фролов заявив, що в Києві існують проблеми з мостом Метро і мостом Патона, які зараз перебувають в аварійному стані.

Вас також можуть зацікавити новини: