Українці стали частіше купувати вживані авто зі США / колаж УНІАН, фото REUTERS, Вікіпедія

За дев’ять місяців цього року в нашій країні зареєстровали майже 33,5 тис вживаних легкових авто зі США. Про це пишуть спеціалісти порталу УкрАвтопром.

Таким чином, 19% вживаних легкових авто, які у 2024-му перейшли на українські номери були зі Сполучених Штатів. Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, попит на американські авто з пробігом зріс на 79%.

Найбільш популярними в цьому сегменті виявились легковики з бензиновими ДВЗ – їхня частка склала ‎солідні‎ 45%. Одразу за ними йдуть електричні автомобілі (35%). 

Відео дня

Гібриди та автомобілі з ГБО зайняли в цьому сегменті по 7%, а дизельні – 6%.

ТОП-5 вживаних авто, які були виготовлені в США: 

  • Tesla Model 3 – 3613 одиниць;
  • Tesla Model Y – 3035;
  • Ford Escape – 2236;
  • Jeep Cherokee – 2014;
  • Volkswagen Passat – 1921.

Середній вік американських машин з пробігом становив 5,9 року.

Автомобільний ринок – що цікавого 

Влітку спеціалісти назвали автомобільні бренди, якими найбільше всього задоволені американські власники. Якщо казати про "‎масові"‎ бренди, то тут найкращі показники продемонстрували MINI, Ram та Kia. 

У преміальному сегменті лідерські позиції посіли Porsche, Jaguar та Land Rover. Загалом преміальні бренди продемонстрували дещо більш високі показники, ніж бренди масового ринку.

Також нагадаємо, що експерти зі США назвали кращі бюджетні автомобілі. До списку потрапили, зокрема, Buick Envista, Hyundai Elantra та Hyundai Venue. 

Вас також можуть зацікавити новини: