Аеропорт може забезпечити чартерні рейси, однак проблема у незручній логістиці / фото wikipedia.org

Міжнародний аеропорт "Ужгород" може забезпечити чартерні рейси, однак питання про його відкриття наразі на паузі. Про це в інтерв’ю LB.ua заявив колишній голова Закарпатської ОВА, а нині заступник голови Офісу президента Віктор Микита. 

"Це питання поки що на паузі. Аеропорт передали Міністерству внутрішніх справ. Тут планують створити європейський хаб авіазабезпечення цивільного захисту", - розповів він.

За його словами, аеропорт в Ужгороді може забезпечити чартерні рейси, нерегулярні. Однак проблема у незручній логістиці.

Відео дня

"До Закарпаття з Києва — 800 кілометрів. Від Харкова ще далі. Якщо дивитися логістику, інколи зручніше доїхати потягом до польського аеропорту й полетіти одразу в усі сторони, ніж їхати до Закарпаття. Треба зробити дорогу, покращити залізничне сполучення", - вважає посадовець.

Заяви про можливе відкриття аеропорту "Ужгород"

В Україні вже понад 2,5 роки скасовані усі цивільні польоти через повномасштабне вторгнення РФ. Періодично в українському інфопросторі зʼявляються заяви про можливість відкриття летовищ у західних областях країни – мовляв, там безпечніше.

Неодноразово йшла мова і про відновлення роботи аеропорту в Ужгороді. Зокрема, українська авіакомпанія Air Ocean Airlines запропонувала відкрити польоти звідти. Проте у Закарпатській ОВА заявили, що до кінця війни про поновлення роботи летовища не може бути й мови. 

Вас також можуть зацікавити новини: