Ілюстрація REUTERS

В Huawei сподіваються на відстрочку до 2025 року в питанні відсторонення компанії від розгортання 5G у Великобританії.

Керівництво китайської телекомунікаційної компанії Huawei попросило провести останню зустріч з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном, щоб обговорити відстрочку для відсторонення компанії від розгортання 5G на території країни. Про це пише Sunday Times.

В Huawei сподіваються відкласти видалення свого обладнання з мереж мобільного зв'язку до наступних виборів у 2025 році. У китайській компанії сподіваються, що наступний уряд може скасувати заборону на використання обладнання Huawei в мережах 5G, уточнює видання.

Відео дня

Натомість китайський техно-гігант зобов'язується підтримувати роботу свого обладнання, яке використовується у Великобританії в мережах 2G, 3G і 4G.

Довідка УНІАН. EasyPay — великий небанківський оператор платіжних і фінансових сервісів в Україні, якому належить інтегрована платіжна мережа, що дозволяє здійснювати платежі офлайн і онлайн.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році директора ЦРУ, ФБР, АНБ та інших розвідувальних органів США заявили, що не рекомендують купувати техніку китайських компаній Huawei та ZTE із-за ризику шпигунства.

У травні 2019 року США внесли китайську Huawei до чорного списку, обмеживши діяльність компанії на американському ринку і заборонивши американським держструктурам використовувати обладнання Huawei.

У травні 2020 року голова Держдепартаменту США Майк Помпео опублікував заяву, в якій говориться, що в майбутньому буде ще більше обмежений експорт американських товарів для компанії Huawei.

1 липня 2020 року Федеральна комісія зв'язку США офіційно оголосила китайські телекомунікаційні компанії Huawei та ZTE загрозою національної безпеки.