Британія вже ввела обмеження щодо 43 російських суден / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Великобританія в четвер, 17 жовтня, ввела найбільший на сьогоднішній день пакет санкцій проти "тіньового флоту" Російської Федерації. Під удар потрапили 18 нафтових та чотири СПГ-танкери.

"Ще 18 суден "тіньового флоту" буде позбавлено доступу до портів Великої Британії і вони не зможуть користуватися провідними британськими морськими послугами, внаслідок чого загальна кількість нафтових танкерів, проти яких запроваджено санкції, зросте до 43", - ідеться в повідомленні британського уряду.

Крім того, Лондон вводить обмеження щодо ще чотирьох танкерів для перевезення скрапленого газу російської газової компанії АТ "Русгаздобича".

Відео дня

Зазначається, що "сірі" танкери РФ за останній рік перевезли нафти на приблизно 4,9 мільярда доларів. Найбільша судноплавна компанія "Совкомфлот" змушена перейменувати судна, щоб уберегти їх від санкцій Заходу.

"Тіньовий флот" Росії - Велика Британія ввела санкції

РФ продовжує використовувати "тіньовий флот" для транспортування скрапленого природного газу.

11 вересня стало відомо, що Велика Британія зробила нові кроки по боротьбі з тіньовим флотом РФ. МЗС Британії оголосило про введення санкцій проти 10 суден, які вважають центральним елементом цієї операції.

Вас також можуть зацікавити новини: