Ілюстрація REUTERS

Прийняття законопроектів про локалізацію виробництва та підтримки індустріальних парків дозволить відійти від сировинної моделі української економіки до виробництва продукції з доданою вартістю.

Читайте такожПрограма відновлення економіки: що робитиме Кабмін для виходу з кризи (документ)

Про це під час ефіру на одному з телеканалів заявив голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Відео дня

"Станом на сьогодні є два законопроекти, після затвердження яких я можу сказати, що, в принципі, моя місія завершена. Це – законопроект про локалізацію виробництва і законопроект про індустріальні парки. Вони ще не затверджені, ми їх тільки зареєстрували. У моєму розумінні, це два критичних законопроекту, які здатні зробити ключову річ, яку я бачу основним завданням нашого комітету. Вони змінюють економічну модель держави – з сировинної на додану вартість", - сказав він.

За його словами, сьогодні саме той час, коли потрібно приймати ці закони.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України підготувало проект постанови Кабінету міністрів про внесення змін в роботу системи державних закупівель "Прозорро", які мають стимулювати локалізацію виробництв у сфері машинобудування на території України.

Наприкінці червня у Верховній Раді зареєстрували законопроекти щодо стимулювання розвитку індустріальних парків (№3724 і №3725). Мова в них йде як про податкові, так і митні стимули.