Китай видав несподіваний фінт у бік Росії / колаж УНІАН, фото pixabay

Міністерство торгівлі Китаю попередило автовиробників країни про ризики, пов'язані з інвестиціями в автомобільну промисловість за кордоном.

Видання Reuters пише, що автовиробникам рекомендували не інвестувати в Індію, "настійно рекомендували" не інвестувати в Росію і Туреччину і в м'якшому тоні вказали на ризики під час будівництва заводів у Європі та Таїланді.

Він також закликав автовиробників використовувати зарубіжні заводи для остаточного складання автомобілів з використанням комплектуючих, що експортуються з Китаю, щоб знизити потенційні ризики, пов'язані з геополітичними проблемами.

Відео дня

Відносини між Китаєм та Індією стали напруженими після зіткнення їхніх збройних сил на спірному гімалайському кордоні 2020 року, що змусило Нью-Делі посилити перевірку китайських інвестицій і призупинити великі проєкти.

Тоді як кілька європейських країн, включно з Іспанією та Італією, прагнуть залучити інвестиції від китайських автовиробників, компанії, як і раніше, з обережністю ставляться до самостійного створення місцевого виробництва, яке вимагає великих інвестицій і глибокого розуміння місцевих законів і культури.

Торгова війна Китаю проти Заходу - останні новини

ЄС розробляє плани введення мит на дешеві товари, куплені в китайських онлайн-магазинах Temu і AliExpress, а також у роздрібному магазині одягу Shein. Це рішення має зупинити сплеск неякісних товарів з Китаю в ЄС.

Крім того, Оттава вирішила вдарити по Китаю митами на сталь, алюміній та електромобілі.

Вас також можуть зацікавити новини: