Відомо, що в Україні зареєстровано 1 159 виробників косметики / фото ua.depositphotos.com

В Україні ціни на косметику внутрішніх виробників зростуть на 20-50% внаслідок гармонізації із законами Європейського Союзу. Про це йдеться у матеріалі Forbes Ukraine.

"Ціна на косметику внутрішніх виробників зросте на 20-50%", - зауважив засновник компанії Archimed Микола Романьок.

Зазначається, що з серпня 2024 року косметичні бізнеси України повинні дотримуватися нових правил виробництва. 

Відео дня

"Це суттєві витрати на перегляд складів та інгредієнтів продукції, її пакування, обладнання, сертифікацію тощо", - пояснила співзасновниця бренду косметики Livesta Світлана Діхтяренко, виторг якого склав 281,4 млн грн у 2023 році.

За словами Романьока, в Україні зареєстровано 1 159 виробників косметики, які у 2023 році сплатили 1,8 млрд податків. Видання Forbes Ukraine наголошує, що нові правила для них тепер є екзаменом на виживання. 

"Доведеться вкласти понад $7000-10 000 для завершення переходу, Це додаткові лабораторні тести, реєстрація та консультації з юристами", - зауважила співзасновниця косметичного бренду Crumb Євгенія Лисенко.

Вона зазначила, що також постає питання, на скільки постачальники компонентів підвищать вартість на свої продукти, які теж підпадають під регламент. 

Ціни в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, ціни на цибулю в Україні почали знижуватися. Фермери пропонують до продажу цибулю по 8-14 грн/кг ($0,19-0,34/кг), що в середньому на 11% дешевше, ніж було в кінці минулого робочого тижня.

Водночас ціни на інші овочі та фрукти продовжують зростати. Серед фруктів у сегменті імпортних фруктів подорожчала хурма. Її оптова ціна в коридорі 80-185 грн/кг, проте банан подешевшав з 60-65 до 58-60 грн/кг.

Вас також можуть зацікавити новини: