Назву "євро" 1995 року обрала Європейська комісія / фото УНІАН

Одна з найбільш упізнаваних, відомих і сильних валют світу - євро. Багато хто відразу впізнає символ, що позначає цю валюту, але мало хто знає його значення.

На сайті Європейського союзу зазначено, що євро є офіційною валютою 20 країн, які входять до Єврозони. Усі країни, які входять до ЄС мають зобов'язання перейти на євро, але в різні терміни, за рідкісним винятком.

Назву "євро" 1995 року обрала Європейська комісія, але сам символ офіційно представили тільки 12 грудня 1996 року.

Відео дня

Символ євро - це комбінація грецької літери Епсилон, що символізує значущість європейської цивілізації, першої літери слова "Європа" і двох паралельних ліній, які означають стабільність.

Курс євро в Україні - останні новини

Національний банк України встановив на 21 жовтня офіційний курс євро встановлений на рівні 44,73 гривні за одиницю європейської валюти.

При цьому на міжбанківському валютному ринку України до 16:00 18 жовтня котирування гривні до євро встановилися на рівні 44,77/44,79 грн/євро.

Зі свого боку начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лісовий вважає, що наприкінці жовтня на валютному ринку збережеться ситуація помірних курсових змін, що відбуватиметься всупереч інфляції. На його думку, євро протягом 21-27 жовтня коливатиметься в діапазоні і 45-47 грн/євро на міжбанку та 45-47,5 грн/євро на готівковому ринку.

Вас також можуть зацікавити новини: