Банкнота долара США з новітнім дизайном - це 100 доларів / фото ua.depositphotos.com

Центробанк США час від часу змінює дизайн доларових банкнот. Такий крок дає змогу краще захистити валюту від підробок  та зберегти довіру до неї.

Так, у 2013 році з'явилися нові 100 доларів - так звані "сині" долари, які мають деякі відмінності. У The U.S. Currency Education Program вказали головне оновлення купюр.

Що означає "синій" долар

Нові 100-доларові банкноти отримали назву "сині", тому що їх випускають на папері з синім кольором, що видно неозброєним поглядом.

Відео дня
100 доларів нового зразка: у чому їхня унікальність та як перевірити

Варто зазначити, що синя стрічка присутня на доларах випущених з 2009 по 2017 рік, тому банкноти цих років також називають "сині".

Чим відрізняються "сині" долари від "зелених"

Нові долари мають низку відмінностей. Так, портрет і віньєтка Бенджаміна Франкліна на нових купюрах трохи більші і відсутня овальна рамка. Крім цього, для виготовлення паперу для банкнот використовують бавовну і льон, що надає їм бархатистості і легкої шорсткості.

Як перевірити нові 100 доларів

Звичайно ж, на купюрі має бути водяний знак. На 100 доларах - це портрет Бенджаміна Франкліна.

Також варто звернути увагу на чорнило на нових купюрах - воно змінює колір, зокрема, це видно на дзвіночку в чорнильниці. На купюрі з присутня тривимірна захисна смуга синього кольору.

На кожній купюрі обов'язково є буква і номер, що вказують на федеральний резервний банк, який її випустив. Також на банкнотах є помітити елементи мікродруку, а саме: "USA", номінал дрібним шрифтом, фраза "United States of America".

Скільки коштує купюра 100 доларів 2006 року

Усі банкноти іноземної валюти, справжність яких підтверджено з використанням лічильників і детекторів, повинні прийматися банківськими установами до обміну. Це виключає вплив "людського фактора" на визначення ступеня зношеності банкноти.

У зв'язку з цим купюри всіх років мають прийматися банками за встановленим курсом.

Вас також можуть зацікавити новини: