Експерт прокоментував "тисячу Зеленського" / колаж УНІАН, фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський анонсував нову програму підтримки українців з 1 грудня. Кожен громадянин України зможе отримати 1 тисячу гривень, але витратити гроші можна лише на українські товари та послуги.

"Я вважаю, що кошти, які витрачаються в нашій державі на підтримку українського виробника, завжди зі знаком "плюс". Під час великої війни запровадили низку різних програм, які однозначно додають свій мультиплікаційний ефект в економічному зростанні та зростанні ВВП", - пояснив економіст, член ради НБУ Василь Фурман у коментарі 24 Каналу.

За його словами, така підтримка українців матиме позитивний ефект для української економіки.

Відео дня

"Особисто я підтримую такі заходи і виступаю за те, щоб було більше програм, які можуть розширювати підтримку українських виробників, адже їм це дуже потрібно під час війни", - наголосив економіст.

Тисяча від Зеленського - головні новини

Перший заступник міністра економіки Олексій Соболєв заявив, що отримати допомогу в розмірі 1 тисячі гривень українці зможуть на карту "Національного кешбеку". Ось тільки використати гроші треба до кінця зими.

За його словами, витратити ці кошти можна буде на певний спектр послуг:

  • оплату комунальних послуг;
  • ліки;
  • транспорт;
  • мобільний зв'язок;
  • українські книжки.

Крім того, він пояснив, чому ці гроші не можна було спрямувати на оборону. За його словами, кошти виділені донорами для бюджету, але є умова - їх не можна витрачати на війну.

Вас також можуть зацікавити новини: