Експерт зазначив, що девальвувати гривню зараз немає необхідності / фото УНІАН

Курс долара в листопаді може здивувати українців стабільністю. На курс валют впливає високий рівень інфляції, а також фінансування від партнерів.

Експерт Українського інституту майбутнього Данило Монін розповів у коментарі 24 Каналу вважає, що "затишшя" на валютному ринку може зберегтися навіть у грудні. Він нагадав, що Україна з середини жовтня до кінця року має отримати майже 17 мільярдів доларів допомоги, що збільшить міжнародні резерви.

"Я вважаю, що НБУ до останнього тижня грудня і, природно, весь листопад також може спокійно тримати курс на рівні 41 - 41,5 гривні. Девальвувати гривню точно немає необхідності. Крім цього, інфляція вже вийшла на рівень, вищий за прогнози НБУ - 8,6% на рік. Відповідно, НБУ не зацікавлений у девальвації гривні, бо це підштовхує інфляцію вгору", - пояснив експерт.

Відео дня

При цьому Монін радить українцям зараз купувати валюту, хоча й нагадай, що з цим можна поки що не поспішати.

Ґрунтуючись на прогнозі економіста, у листопаді 100 доларів може коштувати від 4100 до 4 150 гривень.

Скільки доведеться заплатити за 100 доларів у 2025 році

Банкір Сергій Фурса зазначив, що американська валюта протягом 2025 року може зростати, але це не відбуватиметься різко. За його словами, може бути, що наприкінці року курс буде на рівні 44 - 45 гривень за долар.

Таким чином, 100 доларів в Україні наприкінці 2025 року, згідно з прогнозом, буде в проміжку 4400-4500 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: