Двох банкнот з однаковими серійними номерами не може бути / фото REUTERS

Деякі доларові купюри мають особливий символ, на який мало хто звертає увагу. Йдеться про маленьку "зірочку" біля серійного номера.

Бюро гравіювання та друку США пише, що під час виробництва банкнот можуть бути помилки, через які доводиться замінювати купюри. Один із найпопулярніших символів, що позначає замінну купюру, - "зірочка".

Якщо такий символ міститься після серійного номера, то це свідчить про типографічну помилку - тобто ця купюра замінила бракований екземпляр.

Відео дня

Річ у тім, що двох банкнот з однаковими серійними номерами не може бути, тому до серійного номера купюри додають "зірочку".

Долар із 'зірочкою': у чому унікальність та що це означає

100 доларів нового зразка

Центробанк США час від часу змінює дизайн доларових банкнот. Такий крок дає змогу краще захистити валюту від підробок і зберегти довіру до неї. Так, у 2013 році з'явилися нові 100 доларів - так звані "сині" долари, які мають деякі відмінності.

Так, портрет і віньєтка Бенджаміна Франкліна на нових купюрах трохи більші і відсутня овальна рамка. Крім цього, для виготовлення паперу для банкнот використовують бавовну і льон, що надає їм бархатистості і легкої шорсткості.

Вас також можуть зацікавити новини: