Продавати валюту без необхідності експерти, як і раніше, не рекомендують / фото bank.gov.ua

Верховна Рада ухвалила закон про підвищення податків з 1,5% до 5%. Документ хоч ще й не набув чинності, але гривневі депозити втратили свою привабливість.

"Відсотки річних за гривневими депозитами давно знизилися з 15-16% до 10,5-10,7%, тепер ще й військовий податок на прибуток збільшено. Якщо раніше на тисячі гривень можна було заробити за три місяці чистими близько 32 грн, то з жовтня - менше 21 грн", - пояснив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин у коментарі ТСН.

За його словами, у нинішній ситуації можна відмовитися від продовження депозитів у гривні після закінчення терміну дії договору. Водночас він зазначив, що гривневі облігації внутрішньої держпозики строком на 3-6 місяців пропонують 15% доходу і це без сплати податків.

Відео дня

Водночас голова Секретаріату Ради підприємців при Кабміні, економіст Андрій Забловський продовжує наполягати на диверсифікації заощаджень.

"Зараз сприятлива ситуація для купівлі валюти, тому що курс не змінюється, пропозицій доларів і євро достатньо, а попит на валютну готівку в жовтні, навпаки, дещо впав, можливо, через зниження купівельної спроможності населення. Але купівлю валюти можна вважати умовною інвестицією, тому що якщо говорити про отримання прибутку за 3-4 місяці, то депозити й ОВДП вигідніші", - зазначив економіст.

Варто зазначити, що продавати валюту без необхідності експерти, як і раніше, не рекомендують, тому що до кінця року долар дорожчатиме.

Скільки коштуватимуть 100 доларів цього тижня

Банкір Тарас Лєсовий зазначив, що в тижневому вимірі курсовий коридор залишатиметься "на місці". Так, на міжбанку очікується, що американська валюта буде в межах 41,1 - 41,7 гривні за долар, а на готівковому ринку - 41,2 - 41,9 гривні за долар.

Таким чином, вартість 100 доларів цього тижня коливатиметься на готівковому ринку в межах 4 120 - 4 190 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: