Гетманцев зазаначив, що фінансове становище ПФУ "відносно стабільне" / фото УНІАН

Станом на 1 жовтня середня пенсійна виплата номінально зросла на 9,4% у порівнянні з 2023 роком, але якщо враховувати інфляцію, то реальне зростання склало лише 0,7%. Про це розповів голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

"‎Так, підвищення середньої пенсії у річному вимірі невелике, але принаймні воно дефльовано на зростання споживчих цін, насамперед, за рахунок щорічного перерахунку пенсій у березні цього року", – повідомив державний діяч. ‎

Гетманцев також представив розподіл пенсіонерів за рівнем виплат:

Відео дня
  • 25,8% – до 3 000 гривень;
  • 35,9% – від 3 001 до 5 000;
  • 25,6% – від 5 001 до 10 000;
  • 12,7% – понад 10 000.

Щодо фінансового становища Пенсійного фонду України, то голова податкового комітету оцінює його як "відносно стабільне". Принаймні, якщо казати про три перші квартали цього року. 

За підсумками 9 місяців план власних надходжень від Єдиного соціального внеску, розподіленого на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, не виконали на 1,9%. Це сталось через  відставання у І-му кварталі, тоді як у ІІ-му і ІІІ-му план навіть перевиконали. 

"Проти аналогічного періоду минулого року доходи ПФУ зросли на 9,3%", – додав Гетманцев. 

Пенсії в Україні – останні новини

Раніше повідомлялось, що понад половини усіх пенсіонерів нашої держави отримують пенсії, розмір яких перевищує 4000 гривень. Зростання середньої пенсій у цьому році сталось через березневу індексацію. 

Найвищу середню пенсію (7940 гривень), згідно з раніше представленими даними, отримують кияни. Це більш ніж на 35% вище за середню пенсію по всій Україні.

Також, нагадаємо, нещодавно УНІАН розповів про те, які категорії можуть отримати максимальну пенсію у 23 тисячі гривень. Як повідомлялось, на максимальну пенсію можуть розраховувати, зокрема, держслужбовці, науковці та нардепи. 

Вас також можуть зацікавити новини: