Експерти дали поради щодо купівлі долара та євро / фото УНІАН

На валютному ринку України відносне затишшя, а євро навіть трохи подешевшав. Експерти в коментарі ТСН дали українцям поради щодо того, що робити з валютою цього тижня - продавати чи купувати.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин вважає, що в нинішніх умовах краще заробляти на гривні.

"Після закінчення терміну дії гривневих депозитів, у кого вони є, економічно найвигідніше інвестувати в гривневі облігації внутрішньої держпозики терміном дії 3-6 місяців. Там відсотки поки що на рівні 15% і не потрібно платити жодної копійки податків", - зазначив експерт.

Відео дня

Водночас фінансовий аналітик Андрій Шевчишин зазначив, що для українців валюта стала основним інвестиційним інструментом, тому навіть виробили алгоритм - купують валюту в банках, а продають в обмінниках, тому що курс вигідніший.

"Моя порада - для тих, хто робить довгострокові інвестиції і бажає мати готівкову валюту під руками: саме час її купувати, поки не подорожчала", - вказав аналітик.

За словами глави Секретаріату Ради підприємців при Кабміні, економіста Андрія Забловського, складна політична ситуація і невизначеність із допомогою від західних партнерів штовхає українців на купівлю валюти, що сприяє девальвації гривні.

"З такими настроями населення важко боротися, хоча зазначу, що економічно купівля зараз долара, не кажучи про євро, не дає такої вигоди, як, наприклад, ті самі ОВДП. Але якщо суспільство боїться девальвації гривні, про це постійно говорять, то девальвація буде", - підкреслив експерт.

Водночас продавати валюту все ще недоцільно, тому що до кінця року долар дорожчатиме.

Курс долара в Україні - прогноз експерта

Начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лісовий зазначив, що наприкінці жовтня на валютному ринку збережеться ситуація помірних курсових змін. За його словами, на українців очікує ще один "м'який" тиждень.

Згідно з його прогнозом, на валютному ринку 21-27 жовтня курс долара коливатиметься на міжбанку в межах 41,1-41,5 гривні за долар, а на готівковому - 41,2-41,7 гривні за долар.

Вас також можуть зацікавити новини: