НБУ встановив на 28 жовтня офіційний курс долара до гривні на рівні 41,31 грн/дол. / фото ua.depositphotos.com

Курс долара в Україні в неділю, 27 жовтня, у більшості обмінників фінкомпаній і відділень банків, що працюють у вихідні, перебуватиме в межах коридору: приймання - від 41,05 до 41,35 грн/дол. і продаж - від 41,40 до 41,65 грн/дол., прогнозує аналітик Олексій Козирєв.

Курс євро, за його прогнозом, коливатиметься в межах коридору: приймання - від 44,10 до 44,95 грн/євро і продаж від 45,10 до 45,50 грн/євро.

Як зазначив експерт, цього тижня на валютному ринку України тривали "бої місцевого значення" як за курсом долара до гривні, так і за курсом євро.

Відео дня

"До того ж внутрішні чинники зростання інфляційних процесів у країні, запуск опалювального сезону та збільшення витрат на армію сформували додатковий тиск на курс. І загалом Нацбанку довелося досить активно "поборотися" за відносну стабільність гривні щодо долара, проводячи часті розпродажі валюти, якої не вистачає на міжбанку", - пояснив Козирєв.

За словами аналітика, власники обмінників поки не бачать особливих ризиків за курсом долара і євро.

"І тому в умовах жорсткої конкуренції за платоспроможного клієнта працюють переважно у форматі "з обороту" з досить середнім, за українськими мірками, спредом", - акцентував експерт.

Курс долара в Україні - прогноз на тиждень

Нагадаємо, у коментарі УНІАН начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий зазначив, що ситуація на валютному ринку в останні дні жовтня залишатиметься в межах дії режиму "керованої гнучкості".

За його прогнозом, офіційний курс станом на початок листопада опиниться на позначці 41,3-41,5 грн/дол.

Вас також можуть зацікавити новини: