Різниця між готівковим та офіційним курсами не перевищувала 1,3% / колаж УНІАН, фото УНІАН, фото ua.depositphotos.com

У червні обмінний курс гривні коливався в обох напрямках під дією ринкових чинників, проте протягом місяця переважав помірний девальваційний тиск, тобто певне послаблення національної валюти. 

"Ситуація на валютному ринку залишалася контрольованою. В умовах дотримання НБУ принципів керованої гнучкості обмінний курс гривні рухався під впливом ринкових чинників як у бік послаблення, так і зміцнення, незначно девальвувавши в середньому за місяць", - йдеться у Макроекономічному та монетарному огляді НБУ.

Зазначається, що різниця між готівковим та офіційним курсами перебувала в прийнятних межах і не перевищувала 1,3%. 

Відео дня

Основними чинниками посилення попиту на іноземну валюту в цей період були: 

  • збереження високої інтенсивності видатків бюджету; 
  • активізація закупівель пального компаніями ПЕК перед потенційним підвищення акцизного податку та імпорт електроенергії через втрату низки генеруючих потужностей;
  • здійснення бізнесом операцій, дозволених у межах травневої лібералізації. 

При цьому інтервенції Нацбанку і надалі залишаються основним балансуючим механізмом на валютному ринку – у червні чистий продаж іноземної валюти становив 3 мільярди доларів.

Курс валют в Україні – останні новини

Готівковий курс долара в банках України 5 липня знизився на 10 копійок і складає 40,95 грн за долар в середньому. Середній курс євро до гривні сьогодні не змінювався і складає 44,25 грн за євро. 

Курс долара у "ПриватБанку" 5 липня знизився на 10 копійок – до 40,90 грн за долар. Курс євро у фінустанові сьогодні не змінився і складає 44,25 грн за євро. 

Вас також можуть зацікавити новини: