Ілюстрація REUTERS

Платежі з погашення та обслуговування державного боргу України в 2021 році орієнтовно становитимуть близько 600 млрд грн.

Про це повідомив під час Години запитань до уряду у Верховній Раді міністр фінансів Сергій Марченко.

"У нас дефіцит державного бюджету цього року 7,5% валового внутрішнього продукту. Наступного року ми плануємо цей дефіцит скоротити. На сьогодні єдине, що можу сказати, що прогнозні платежі за державним боргом наступного року становитимуть орієнтовно 600 млрд грн", - сказав він.

Відео дня

Як додав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, у Кабінеті міністрів упевнені в тому, що виконають всі зобов'язання держави перед соціальною сферою, медичними працівниками та працівниками сфери освіти.

Читайте такожДержборг України цього року перевищить 65% ВВП – прогноз МВФ

"Ми чітко врахували можливості цього року щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 1 вересня до 5000 грн. І ми чітко розуміємо, як будемо планувати і виконувати бюджет наступного року, в тому числі, щодо погашення міжнародних і внутрішніх боргових зобов'язання, а особливо - щодо виконання соціальних функцій держави перед громадянами України", - сказав глава уряду.

Як повідомляв УНІАН, державний і гарантований державою борг України за травень цього року в еквіваленті в національній валюті зріс на 0,59% - до 2,209 трлн грн, а в еквіваленті в іноземній валюті виріс на 0,83% - до 82,12 млрд дол.