фото УНІАН

Інфраструктура українських атомних електростанцій дуже погано захищена від можливих атак з боку росіян. Про це в ефірі "КИЇВ24" заявила співзасновниця ГО "Антикризовий експертний ядерний центр України" Ольга Кошарна.

Експерт з ядерної енергетики та ядерної безпеки заявила:

"Зараз відкриті розподільчі пристрої захищені лише габіонами з піском, які в минулому та позаминулому роках були встановлені і які частково зруйновані"

За її словами, ці споруди не можуть захистити навіть від невеликих уламків. 

Спеціалістам давно було зрозуміло, що наступною ціллю росіян буде українська атомна енергетика. "І що вони не ядерні енергоблоки, реакторні відділення будуть обстрілювати, а саме відкриті розподільчі пристрої". – додає Ольга Кошарна. 

Вона робить акцент на тому, що замість захисту відкритих розподільних пристроїв, "Енергоатом" займався підготовкою до будівництва нових енергоблоків. Кошти витрачались, зокрема, на реконструкцію кранів та створення нового бетонного заводу на ХАЕС. 

РФ планує удари по українській атомній енергетиці 

Раніше Володимир Зеленський попередив, що росіяни хочуть атакувати три українські АЕС. За його словами, Україна вже отримала докази щодо планування таких ударів.

Відомо, що росіяни використовують супутники КНР для фотографування українських атомних електростанцій

У свою чергу, в Офісі президента нещодавно заявили, що зупинити Москву може тільки примус. Окрім цього, важливо юридично фіксувати склади злочинів росіян та посилювати українську систему ППО. 

Вас також можуть зацікавити новини: