Рябцев вважає, що світло можуть вимикати від 8 до 12 годин / фото УНІАН, Олександр Гіманов

Російська Федерація ракетними ударами знищила більшу частину енергетичної системи України, тому майбутня зима обіцяє бути складною. Експерти розповіли, що буде з відключеннями світла в опалювальний сезон.

Головний науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень Геннадій Рябцев у коментарі 24 каналу зазначив, що світло можуть вимикати від 8 до 12 годин, залежно від температури повітря і часу доби. При цьому він вказав, що найскладніша ситуація з електропостачанням буде в прифронтових областях.

"Йдеться про Харківську, Запорізьку, Херсонську, Сумську області. Водночас в Одесі та Дніпрі, де сконцентрована велика кількість споживачів, також прогнозуються тривалі відключення. Оскільки Київ є однією з основних цілей росіян, то там також прогнозуються більш тривалі відключення", - пояснив експерт.

Відео дня

Своєю чергою голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко зазначив, що якщо росіяни завдаватимуть ударів по підстанціях, то це призведе до позаштатної зупинки атомних електростанцій, що спровокує вже триваліші відключення світла.

"З огляду на те, наскільки зруйнована наша енергосистема, а саме те, що в нас немає запасу генерації, 2-3 дні без світла, які могли бути у 2022 - 2023 роках, тепер можуть перетворитися на 5-6 днів без світла і тепла", - пояснив експерт.

Відключення світла в Україні взимку - прогнози

Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова зробила прогноз щодо того, що чекає на Україну взимку. Вона вважає, що українцям варто очікувати непростої зими, але ситуація не буде катастрофічною.

Раніше український підприємець і народний депутат Сергій Нагорняк зазначив, що вимкнення світла взимку залежатимуть від температурного режиму та активності обстрілів з російського боку.

Вас також можуть зацікавити новини: