Мусієнко вважає, що ця зима буде не настільки складна, як 2022/23 / фото ua.depositphotos.com

Сили оборони України системно працюють над тим, щоб зменшити можливості ворога для обстрілів території України. Таку думку висловив в ефірі телемарафону керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

"Я ризикну зробити прогноз, що ця зима буде не настільки складна, як 2022/23. По-перше, тому що Україна діє і зараз ми бачимо те, чого не було раніше – це удари по місцях концентрації значних обсягів озброєння. І це зменшує російські можливості, зокрема по балістиці. Друге – це те, що ми будемо зміцнювати нашу систему ППО. І ми чекаємо на виконання саміту НАТО, яке було у Вашингтоні цього літа про постачання систем ППО. Німеччина передала додаткові системи, які збивають крилаті ракети та інші засоби", – пояснив Мусієнко.

Водночас він додав, що окупанти спробують роззосередити місця зберігання припасів і ракетного озброєння, аби вберегти їх від українських ударів. 

Відео дня

"Таким чином ворог думає, що їх можна краще захистити. Але як би вони їх не ховали – є способи та засоби (знайти та знищити, – УНІАН). Другий спосіб – це ППО. Але довколо арсеналів ППО є, ворог їх прикриває. Просто з'явилися інструменти, яким чином їх обходити. Зокрема, або обходити ППО, або застосовувати такі засоби ураження, які дають можливість ППО вводити в оману, виснажувати", – пояснив Мусієнко.

Удари по складах на території РФ - останні новини

9 жовтня Сили оборони уразили склад зі зберігання "Шахедів" біля населеного пункту Октябрський у Краснодарському краї Росії.

За даними Forbes, внаслідок атаки було знищено близько 400 ударних БПЛА ворога типу "Шахед". Журналісти відзначають, що одним ударом Україна знищила близько 5% від усіх БПЛА, які ворог запускав по території України з початку повномасштабної війни.

Крім того, раніше українські захисники уразили ще один важливий об'єкт на території РФ – арсенал головного ракетно-артилерійського управління противника в Брянській області РФ. Подібних об'єктів на території Росії лише два десятки.

Вас також можуть зацікавити новини: